dimecres, de gener 29, 2014

Blas Piñar, impasible el ademán


Franquista més enllà de Franco, fundador de Fuerza Nueva i de la branca espanyola del Front Nacional, i defensor de l'Alcázar de Toledo durant la Guerra Civil. El currículum de Blas Piñar López no admet dubtes. Feixista de manual, home de profundes conviccions religioses que bullien sota del seu cabell engominat, Piñar era un personatge d'un temps que va acabar amb la derrota de l'Alemanya nazi a la II Guerra Mundial.
I és que durant les dècades següents, Blas Piñar va haver de veure com la dictadura de Franco s'estovava, al seu judici, i esdevenia un niu de tecnòcrates. Ell figurava a la banda dels més durs entre els durs. La ultradreta més ultra. El guardià de les essències que feia que Fraga semblés un jovenet progressista i, diuen, la mà al darrere de la matança d'Atocha, que va costar la vida a cinc advocats el 1977.
Amb la mort de Franco, la seva intransigència el van marginar de qualsevol possibilitat de seguir pintant res a la política espanyola. Els seus fidels, sorollosos però escassos, li van atorgar un escó a les Corts entre el 1979 i el 1982. Va ser el seu sostre. A les següents eleccions no repetiria, i va a passar a la invisibilitat política, només trencada per uns quants intents de formar un partit polític d'ultradreta. Va estar vinculat a diverses iniciatives, l'última Alternativa Española, de la qual era president. Però mai va aconseguir la menor transcedència en eleccions.
Blas Piñar va morir el passat 28 de gener, a l'edat de 95 anys. Cinc punts, doncs, per a Maruja4, Sharer Team, Brautasuno i Povedíllez.
Així estan les coses:


  1. Povedíllez 36 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon + 6 Pete Seeger + 5 bonus d'exclusivitat + 5 Blas Piñar)
  2. Maruja4 25 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon + 5 Blas Piñar)
  3. Sharer Team 25 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon + 5 Blas Piñar)
  4. PR Guspira 20 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon)
  5. Kill the whales 20 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon)
  6. Death List 20 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon)
  7. Sr. y sra. Musiquitas 20 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon)
  8. Caronte 20 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon)
  9. Puigdomènech 20 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon)
  10. KalisPera 20 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon)
  11. Brautasuno 5 punts (Blas Piñar)