dissabte, de juny 04, 2011

El doctor Kevorkian, apòstol de l'eutnàsia


Cal ajudar a morir aquelles persones en estat terminal? Aquest debat ètic és tan vell com l'home, i a hores d'ara la resposta encara segueix oberta per a molts. No per a Jack Kevorkian. Per a aquest exmetge nordamericà, la pregunta només és mereixia un rotund "sí".
Kevorkian, anomenat "el doctor Mort" pels seus detractors, va portar el debat sobre el suïcidi assistit a la societat nordamericana del segle XX. Al llarg de la seva vida va ajudar a morir 130 persones. Va inventar dues màquines perquè els malalts poguessin acabar amb el seu patiment. No el va aturar la retirada de la seva llicència mèdica el 1991, que van ordenar les autoritats de Michigan, alarmades per la seva postura sobre l'eutanàsia.
Assasí per a uns, àngel per a uns altres, Kevorkian va passar vuit anys a la presó per homicidi en segon grau. Va morir el passat 3 de juny, als 83 anys. O 17 punts, que per nosaltres és el mateix. I que es converteixen en 22 perquè l'únic encertant és el Capità Sensible, que no podria tenir millor debut enguany. Felicitats!


  1. Gog&Magog: 93 punts (37 Gerry Rafferty + 5 primer de l'any + 5 exclusivitat Gerry Rafferty + 46 Severiano Ballesteros)
  2. KaliSpera67 punts (21 Liz Taylor  + 46 Severiano Ballesteros)
  3. Canija: 46 punts (Severiano Ballesteros)
  4. Capità Sensible: 22 punts (17 Jack Kevorkian + 5 exclusivitat Jack Kevorkian)
  5. Alohomora: 21 punts (Liz Taylor)
  6. Maruja421 punts (Liz Taylor)
  7. Sr. i sra. Musiquitas: 11 punts (6 María Isbert + 5 exclusivitat María Isbert) 
  8. Povedíllez: 6 punts (1 Ernesto Sabato + 5 exclusivitat Ernesto Sabato)
The rest is silence