diumenge, de gener 11, 2015

Anita Ekberg, la Fontana de Trevi mai va tornar a ser la mateixa


Quan Federico Fellini estava en el seu llit de mort, Anita Ekberg es va posar en contacte amb la dona del director, Guilietta Massina que, dies més tard li va confessar "Sempre vaig pensar malament de tu perquè creia que tenies una relació amb el meu marit. Però quan va morir ja no em va trucar ningú". Aquest era l'agraïment que Ekberg va fer a una de les persones que la va convertir d'actriu a tota una icona del cinema del segle XX. El bany a la Fontana di Trevi la va convertir en el símbol sexual de tota una generació.

Kerstin Anita Marianne Ekberg va néixer a la ciutat sueca de Malmö en una família de set germans. Als 19 anys es va convertir en Miss Suècia i va participar en Miss Univers a Estats Units, certamen que no va guanyar. Però aquest viatge li va servir per obrir-li les portes de Hollywood. Allà era tan coneguda per les pel·lícules que filmava com pels amants que podia aconseguir. Va poder seduir a galans de l'època com Tyrone Power , Gary Cooper i Frank Sinatra, del qual va demanar en diverses ocasions que es casés sense èxit.

En 1960, acceptaria el paper de Sylvia en "La dolce vita" que li canviaria la vida. A partir d'aquell moment, viuria a Itàlia, on va ser amant, entre d'altres, de Gianni Agnelli, històric president de la Fiat.

Els anys van passant i amb ells, la bellesa d'Ekberg. Els seus darrers anys va acabar en unes condicions precàries. Oblidada per tots i reduïda la misèria, va demanar ajuda a la Fundació Fellini de Rimini, que li va donar una casa de cura en 2011, on es trobava en cadira de rodes recuperant-se d'una caiguda que li va produir un trencament de fèmur. En una entrevista recent va dir: "No he tingut marit ni fills, però he estimat molt. ¿La vida? He guanyat i he perdut".

La llegendària Anita Ekberg ens ha deixat a l'edat de 83 anys.
Primera mort de l'any i Kalispera dóna la campanada:
1. Kalispera: 27 punts (Anita Ekberg 17 punts + 5 d'exclussivitat + 5 primera mort de l'any).  
La resta és silenci.