diumenge, d’abril 27, 2014

Tito Vilanova, l'entrenador dels 100 punts



Diuen d'ell que era una persona tranquil·la, amb les idees clares, contundent i que sabia llegir el futbol com pocs ho fan. Tot això va fer que Pep Guardiola, el seu amic de joventut, pensés en ell com a company de batalla després del seu pas com a entrenador del Palafrugell, el Figueres i director tècnic del Terrassa. Amb ell, va fer el salt del Barça B al primer equip. Junts van fer possible el triplet i una nova forma d'entendre el futbol. 

I junts van guanyar-ho gairebé tot. El novembre del 2011, Vilanova va ser intervingut per primer cop d'un tumor a la glàndula paròtide a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. Però només va trigar tres setmanes a tornar al Camp Nou, tot i que amb anades i vingudes a causa del tractament. Seguia sent la parella inseparable de Guardiola. Un anava lligat a l'altre. Si Pep renovava, Tito també ho feia. 


I així va ser fins al 27 d'abril de 2012, Guardiola va anunciar que ho deixava i Sandro Rosell  va comunicar que Tito seria el seu successor. L'inici del Barça amb ell a la banqueta, va ser de rècord. Però al desembre d'aquell any, va haver de ser intervingut per segona vegada a l'Hospital de la Vall d'Hebron, i va abandonar la banqueta fins pràcticament a finals de temporada, sent substituït pel segon, Jordi Roura. El tractament mèdic el va dur diverses vegades a Nova York, als Estats Units. Al mes d'abril, va tornar a dirigir l'equip amb forces renovades i va poder aconseguir ser l'entrenador que portés el Barça a la consecució de la Lliga igualant el rècord de 100 punts que havia establert el Madrid l'any anterior. 


Però el calvari no havia acabat. Al juliol, 'Tito' es va tornar a fer càrrec de l'equip, però quatre dies després es va anunciar la seva retirada definitiva, perquè el tractament que requeria l'impedia dedicar-se a entrenar plenament. Des de llavors, es va dedicar a ajudar a la lluita contra el càncer. Però, en aquesta ocasió, no ha pogut guanyar el partit. 

Tito Vilanova ens deixa a l'edat de 45 anys.

Així estan les coses: 
  1. Povedíllez 110 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon + 6 Pete Seeger + 5 bonus d'exclusivitat + 5 Blas Piñar + 19 Adolfo Suárez + 55 Tito Vilanova)
  2. Sharer Team 99 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon + 5 Blas Piñar + 19 Adolfo Suárez + 55 Tito Vilanova)
  3. Kill the whales 94 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon + 19 Adolfo Suárez + 55 Tito Vilanova)
  4. Caronte 94 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon + 19 Adolfo Suárez + 55 Tito Vilanova)
  5. KalisPera 75 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon + 55 Tito Vilanova)
  6. Maruja4 51 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon + 5 Blas Piñar + 19 Adolfo Suárez + 7 Mickey Rooney)
  7. PR Guspira 39 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon + 19 Adolfo Suárez)
  8. Death List 39 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon + 19 Adolfo Suárez)
  9. Sr. y sra. Musiquitas 39 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon + 19 Adolfo Suárez)
  10. Puigdomènech 27 punts (15 Ariel Sharon + 5 bonus primer de l'any Ariel Sharon + 7 Mickey Rooney)
  11. Brautasuno 24 punts (5 Blas Piñar + 19 Adolfo Suárez)