dilluns, de març 25, 2013

Anna Lizaran, gran dama del teatre català


Anna Lizaran formava part, juntament amb Núria Espert i Rosa Maria Sardà, de l'Olimp de l'escena del nostre país. Sense ser tan coneguda com aquelles més enllà de l'Ebre, la seva trajectòria i caràcter li van fer guanyar un lloc d'honor entre crítica i públic. Amb una carrera de més de quatre dècades, en la que va combinar teatre, cinema i televisió, va estendre el seu activisme més enllà dels focus. El 1972 va ser una de les fundadores d'Els Comediants. I quatre anys després va estar en la posada en marxa del teatre Lliure, on va representar desenes d'obres.
Va estar a les ordres de directors com Lluís Pasqual, Sergi Belbel o Fabià Puigserver. Va ser cap de cartell a  Hamlet, La tempesta o Titus Andrònic, entre d'altres. O, al cinema, en películ·les d'Almodóvar (Tacones lejanos), Ventura Pons (Actrius) o Rosa Vergés (Souvenir). I va arribar al gran públic gràcies a la seva participació a sèries de TV3, com La Mari o Jet Lag.
El seu currículum està farcit de reconeixements: premis Max, Butaca, Gaudí, Nacional de Teatre, Creu de Sant Jordi... I va morir gairebé al peu del canó: el Teatre Nacional va haver de suspendre la representació de La Bête, que protagonitzava, en posar-se malalta.
Ens va deixar el passat 12 de gener, a l'edat de 68 anys. És un encert exclusiu de Sharer team, que obre la competició sumant 32 punts més els cinc punts de primer encert de l'any i cinc més per exclusivitat.
La cosa:

  1. 42 Sharer team (32 Anna Lizaran + 5 bonus primer de l'any Lizaran + 5 bonus exclusivitat Lizaran)
Da rest is sailens