divendres, d’octubre 10, 2008

Paul Newman, mite etern


S'ha mort un dels grans del cinema. Però un dels grans de veritat, no d'aquells a qui mitja dotzena de pel·lícules ben trobades, dues interpretacions aconseguides i algun premi en festivals de costa han convertit en noms efímers. No. Newman era un dels mites del setè art, un d'aquells actors que il·luminava la càmera (i els cors de moltes/molts) amb el seu magnetisme. Brad Pitt sempre ha volgut ser com ell. Malauradament per al senyor Jolie, al seu currículum (gens menyspreable) no hi ha un Eddie Felson (El buscavidas), ni un Henry Gondorff (El golpe), ni un Butch Cassidy (Dos homes i un destí), ni...
Un càncer se l'ha endut a l'edat de 83 anys, cosa que es tradueix en 17 punts. Però realment en són 22, ja que només un participant el tenia a la seva llista. Es tracta de Cabanillas, que aprofita l'avinentesa per avançar uns quants llocs a la classificació i entrar en posicions de podi, tot i que encara no inquieta el líder, Puigdomènech.

1.- Puigdomènech: 54 punts (10 Josep Palau i Fabre + 5 bonus exclusivitat Palau i Fabre + 10 Arthur C. Clarke + 5 bonus exclusivitat Arthur C. Clarke + 19 Rafael Azcona + 5 bonus exclusivitat Rafael Azcona)

2.- Maruja4: 41 punts (18 Leopoldo Calvo Sotelo + 5 d'exclusivitat Calvo Sotelo + 13 Cyd Charisse + 5 bonus exclusivitat Cyd Charisse)

3.- Cabanillas: 38 punts (16 Charlton Heston + 17 Paul Newman + 5 exclusivitat Paul Newman)

4.- Carpe Diem: 36 punts (10 Henri Salvador + 5 bonus primer de l'any + 5 bonus exclusivitat Henri Salvador + 16 Charlton Heston)

5.- Alfredi Krugger: 16 punts (Charlton Heston)
5.- Capità Sensible: 16 punts (Charlton Heston)
5.- Gog&Magog: 16 punts (Charlton Heston)
5.- Kákaram: 16 punts (Charlton Heston)
5.- KakiSpera: 16 punts (Charlton Heston)
5.- Postmortem: 16 punts (Charlton Heston)

11.- PR Guspira: 13 punts (8 Barba Corsini + 5 bonus exclusivitat Barba Corsini)

I la resta (o sigui Povedíllez, Postmortem, Desorientat, Wembley92, Virma, Llop Poruc, Senyora Monster, Ned Flanders, Sr. y sra Musiquitas, Cabanillas, Béla Lugosi i Willy Fog), a zero